Moeizame stoelgang

Locatie voor behandeling:

  • Holtenbroek; Haydnstraat 4
  • Aa-Landen; Boomkensdiep 27
  • Stadshagen; Overtoom 57 (woensdagmiddag in Het Verloskundig Huys)

Obstipatie kan veel hinder veroorzaken. Obstipatie bij volwassenen kan o.a. veroorzaakt worden door een te gespannen bekkenbodem, door te harde stoelgang en door anale problematiek. Bekkenbodemoefeningen en advies over eet-, drink- en toiletgewoonten dragen bij uw klachten te verhelpen.

Tevens hebben veel kinderen last van obstipatie, vaak gaat dit gepaard met buikpijn en ophoudgedrag. Jonge kinderen kunnen daarbij wegkruipen achter een stoel of bank of onder de tafel.

Obstipatie bij kinderen kan verschillende oorzaken hebben. Soms is er sprake van pijn bij het poepen geweest en spant het kind uit angst voor de pijn de bekkenbodem aan tijdens het poepen. Hierdoor wordt het steeds moeilijker om ontlasting kwijt te raken en kan het kind ongewild ontlasting verliezen. Er kan ook verlies van dunne ontlasting zijn. Als gevolg van de verstopping ‘loopt’ de dunne ontlasting langs de verstopping.

De kinderbekkenfysiotherapeut is opgeleid om samen met ouders/verzorgers te zoeken naar de oorzaak en oplossing van de klachten en leert het kind hoe de bekkenbodemspieren gebruikt kunnen worden om weer goed te kunnen poepen.

< Ga terug