Operaties m/v

Locatie voor behandeling:

  • Holtenbroek; Haydnstraat 4
  • Aa-Landen; Boomkensdiep 27
  • Stadshagen; Overtoom 57 (woensdagmiddag in Het Verloskundig Huys)

Bekkenfysiotherapeutische begeleiding voor en na operaties aan blaas, baarmoeder, prostaat of buik maakt deel uit van de multidisciplinaire behandeling.

Prostaatoperatie

Na een prostaatoperatie kunnen uw bekkenbodemspieren en de sluitspier de blaas soms niet goed afsluiten. Dit geeft ongewenst urineverlies, vooral bij activiteiten.

De bekkenfysiotherapeut plant drie behandelingen in voor de operatie zodat u kunt leren hoe uw blaas werkt en welke oefeningen u kunt doen om uw bekkenbodemspieren te trainen.

Het doel is dat u voor de operatie leert hoe u uw bekkenbodem spieren kunt gebruiken en invloed kunt uitoefenen op uw blaas zodat u na de operatie op een adequate manier de controle over uw blaas tijdens dagelijkse activiteiten kunt herwinnen.

Na de operatie wordt een afspraak gepland om te beoordelen of er vervolgbehandeling nodig is.

Verzakkingsoperatie

Bekken&Bodem Bekkenfysiotherapie heeft met een aantal collega’s het Bekkenfysiotherapeutisch Protocol in de 1e lijn rondom een prolapsoperatie ontwikkeld. Om te voorkomen dat klachten van voor de operatie weer terug komen is het belangrijk om te leren hoe u tijdens algemene dagelijkse activiteiten de druk op de organen in het kleine bekken kunt verlagen en optimale steun vanuit uw bekkenbodem spieren kunt verhogen.

De bekkenfysiotherapeut plant uiterlijk 3 weken voor de operatiedatum minimaal 2 behandelingen in zodat u kunt leren wat buikdruk is en hoe u hiermee in het dagelijks leven moet omgaan en welke oefeningen u kunt doen om uw bekkenbodemspieren te trainen.

Zes weken na de operatie wordt een afspraak gepland om te beoordelen of vervolgbehandeling nodig is.

Buikoperatie en littekenbreuken

Grote buikoperaties en littekenbreuken zijn van grote invloed op de functie van de romp. De bekkenfysiotherapeut geeft informatie, advies en oefeningen om er voor te zorgen dat u optimaal herstelt na de operatie.

< Ga terug