PTNS

Locatie voor behandeling:

  • Holtenbroek; Haydnstraat 4
  • Aa-Landen; Boomkensdiep 27

Wat is PTNS

PTNS betekend Posterior Tibial Nerve Stimulation, dit is een vorm van elektrostimulatie waarover veel onderzoeken zijn gepubliceerd. Het is een eenvoudige, niet ingrijpende en vaak zeer effectieve therapie die goed kan werken wanneer blijkt dat er sprake is van een overactieve blaas ondanks adequaat plas/drinkgedrag en een goede functie van de bekkenbodem spieren.

Hoe gaat PTNS in zijn werk

De bekkenfysiotherapeut plakt een zelfklevende elektrode of prikt een dunne naald aan de binnenzijde van uw onderbeen, iets boven de enkel, en sluit hierop een draad aan van een elektrostimulatie apparaatje. Een tweede draad wordt aangesloten op een zelfklevende elektrode die op of onder uw voet wordt geplakt. Vervolgens wordt het apparaatje ingeschakeld en de stroom voorzichtig opgevoerd totdat u een lichte stroom voelt.

Na 10-12 behandelingen is iets te merken van de therapie en wordt uw blaas rustiger. U heeft meer controle over uw blaas.

Wanneer wordt gekozen om de behandeling met twee zelfklevende elektroden uit te voeren kunt u in overleg met uw bekkenfysiotherapeut de therapie thuis voortzetten.

De behandeling met PTNS valt onder bekkenfysiotherapie. Kosten bekkenfysiotherapie: klik hier.

< Ga terug