ZwangerFitMoederFit

ZwangerFitMoederFit biedt eigentijdse zwangerschapsbegeleiding met actieve benadering als uitgangspunt.

De zwangerschap en de periode na de bevalling is voor vrouwen een bijzondere periode die gepaard gaat met veel fysieke veranderingen. Je bereidt je zo goed mogelijk voor op de geboorte van je kindje  en na de bevalling heb je tijd nodig voor herstel. ZwangerFitMoederFit heeft hiervoor specifieke  cursussen ontwikkeld.

Met andere zwangeren of moeders én onder deskundige leiding bewegen. De conditie op peil houden of verbeteren, juist in het jaar van de zwangerschap, dat is de kracht van ons concept. Als je met een optimale conditie de bevalling in gaat herstel je na de bevalling vlotter. Vanuit die ervaring en wetenschappelijke onderbouwing is 20 jaar geleden ZwangerFit MoederFit Zwolle opgestart. De cursussen ZwangerFit en MoederFit zijn nog steeds een succes. Om onze zwangeren nog beter van dienst te kunnen zijn is de cursus Bewegen in het jaar van de zwangerschap recentelijk aan het aanbod toegevoegd.


Cursusaanbod

ZwangerFit
ZwangerFit is een combinatie van zwangerschapsbegeleiding en fitness. Naast een individueel fitnessprogramma is er aandacht voor voorlichting, bekkenbodem-, ademhalings- en ontspanningsoefeningen. Zo wordt je goed voorbereid op de bevalling. Onderdeel van de cursus is ook de mogelijkheid tot het volgen van een partneravond. Op deze avond is er vooral aandacht voor de rol van de partner bij de bevalling. Na de bevalling sluiten we de cursus gezamenlijk af met een baby-ochtend.

MoederFit
Zwangerschap en bevalling hebben veel impact op het lichaam. Goed herstellen kost tijd en gerichte aandacht. MoederFit kan hierbij helpen. Elke cursist krijgt een individueel fitnessprogramma met accent op herstel van bekkenbodem- en buikspieren. Zo vormt MoederFit een ideale brug tussen zwangerschap en het weer hervatten van de dagelijkse bezigheden en  sport.

Bewegen in het jaar van de zwangerschap
Als je vroeg in de zwangerschap voorafgaand aan je zwangerFit cursus alvast wilt sporten onder de deskundige begeleiding van de ZwangerFit® docent kun je deelnemen aan dit programma. In deze groep sporten jonge moeders en zwangere vrouwen gezamenlijk maar ieder op haar eigen niveau. Deze groep is onderdeel van de MoederFit-groep en traint op dezelfde tijdstippen.

Bovengenoemde cursussen vinden plaats op dinsdag- en donderdagavond bij Bekken&Bodem Bekkenfysiotherapie in praktijk Holtenbroek, onder professionele begeleiding van Emmy Luning (bekkenfysiotherapeut en ZwangerFit® docent) en Els Boskers (fysiotherapeut en ZwangerFit® docent).

Onze ZwangerFitcursus is een ZwangerFit® cursus. Dit betekent dat de docent (bekken)fysiotherapeut is en daarnaast uitgebreid geschoold op het gebied van zwangerschap en bevalling.

Zie ook www.nvfb.nl en www.yvlo.nl.

Meer informatie?
Wil je meer informatie  over het cursusaanbod van ZwangerFitMoederFit? Neem dan een kijkje op de website van ZwangerFitMoederFit. Je kunt je via ZwangerFitMoederFit ook aanmelden voor een cursus.