bekkenbodem

Bekkenfysiotherapie

Wat is bekkenfysiotherapie?

Bekkenfysiotherapie richt zich op mannen, vrouwen en kinderen van alle leeftijden, met zeer uiteenlopende klachten en hulpvragen.

Onder de bekkenregio wordt verstaan de spieren van het bekken, de bekkenbodemspieren, de bekkenorganen (blaas, baarmoeder, darmen), de lage rug en de heupen. De bekkenbodem werkt nauw samen met de buik- en rugspieren.

Samenhang tussen klachten
Klachten presenteren zich zelden alleen. Veel patiënten die wij zien, geven aan meerdere klachten te hebben op gebied van bekken, buik, bekkenbodem en lage rug. Problemen kunnen ontstaan door een verkeerde manier van plassen of ontlasten, na een buik- of prostaatoperatie of na een zwangerschap of bevalling. Ook mentale klachten kunnen klachten onderhouden of veroorzaken in het bekkengebied.

Bekkenfysiotherapie is er op gericht klachten zoveel mogelijk te verminderen. Daarnaast speelt het voorkómen van terugkeer van klachten een belangrijke rol. We houden ons bezig met preventie, voorlichting, coaching, begeleiding én behandeling.

Klik op de homepage op de button mannen, vrouwen of kinderen (of in het menu) voor de bekken (bodem) klachten die zoal kunnen voorkomen.

© 2024 Bekken&Bodem