Wie zijn wij

Bekkenfysiotherapeuten

Hanna van Asma, Emmy Luning en Karen Beverdam  zijn bekkenfysiotherapeuten met een master degree en vormen samen de maatschap Bekken&Bodem Bekkenfysiotherapie. Met ingang van 5 juni 2019 is ons team versterkt met Nynke Braaksma.

Ons werk bestaat uit het voorkomen en behandelen van klachten in het buik, bekken, bekkenbodem en lage rug gebied bij vrouwen, mannen en kinderen. Begeleiding voor en na operaties in de onderbuik, individuele begeleiding rondom zwangerschap en bevalling en advies en hulp bij zindelijkheidsproblematiek behoren tot ons werkterrein.

Wilt u weten wat een (kinder-)bekkenfysiotherapeut voor u kan betekenen?  Laat u door ons adviseren, begeleiden en behandelen. Wij geven u inzicht in uw probleem, gerichte oefeningen en adviezen. Zo kunt u zelf invloed uitoefenen op uw klachten. U kunt bij ons terecht met of zonder verwijzing van huisarts of specialist

Onze visie en werkwijze is : grondige diagnostiek en efficiënte behandeling in een omgeving waar u zich vertrouwd en op uw gemak voelt.


emmyEmmy Luning

Aandachtsgebieden: klachten rond zwangerschap en bevalling, ZwangerFitMoederFit, behandeling bij stuitpijn, MAPLe-specialist

In 1979 ben ik afgestudeerd aan de fysiotherapieopleiding in Enschede. Daarna heb ik gewerkt als algemeen fysiotherapeut, fysiotherapeut bij kinderen en als docente zwangerschapsbegeleiding. Tevens hield ik me bezig met de ontwikkeling en organisatie van incontinentietraining en babymassage bij de Thuiszorg. In de loop der jaren kreeg ik steeds meer interesse in de vaak nog onbegrepen problematiek rondom het bekken. Na het volgen van allerlei cursussen op het gebied van bekkenpijn rond de zwangerschap, incontinentie en bekkenbodemproblematiek, heb ik de opleiding tot bekkenfysiotherapeut gevolgd.  De master bekkenfysiotherapie was voor mij een logische volgende stap. Met mijn opgedane kennis, kunde en mijn enthousiasme voor het vak behandel en begeleid ik mijn patiënten bij Bekken&Bodem Bekkenfysiotherapie.

Hoewel in de kennis en zorg rondom zwangerschap en bevalling sinds de beginjaren veel is veranderd ervaar ik het mogen begeleiden van zwangeren en pas bevallen moeders nog steeds als een mooi onderdeel van mijn werk, zowel binnen ZwangerFitMoederFit als bij  Bekken&Bodem Bekkenfysiotherapie.

mail: e.luning@bekken-bodem.nl

BIG registratienummer 59035541804


KarenKaren Beverdam

Aandachtsgebieden: Dry Needling, complexe (pijn-)problematiek, seksuele klachten, behandeling bij stuitpijn, MAPLe-specialist

Na mijn afstuderen in Utrecht als fysiotherapeut in 1995 heb ik een aantal jaren gewerkt als algemeen fysiotherapeut zowel in particuliere praktijken als in het Sophia ziekenhuis in Zwolle. Tijdens mijn werk in het ziekenhuis kwam ik in aanraking met patiënten die te kampen hadden met urineverlies. De impact die dit had op het dagelijks leven van de patiënten en de schaamte die ermee gepaard ging, heeft grote indruk op mij gemaakt. Bij een aantal patiënten verminderden de klachten snel door het doen van de op maat aangeboden bekkenbodemoefeningen. Door deze positieve ervaringen in het ziekenhuis is mijn interesse voor de bekkenfysiotherapie aangewakkerd en ben ik de opleiding bekkenfysiotherapie gaan doen (diplomering in 2005) en vervolgens de master bekkenfysiotherapie in 2010. Het ontrafelen van complexe klachten vind ik boeiend aan mijn vak. Inmiddels begeleid ik binnen Bekken&Bodem Bekkenfysiotherapie met enige regelmaat collega’s in opleiding tot master bekkenfysiotherapeut.

mail: k.beverdam@bekken-bodem.nl

BIG registratienummer 59044538404


hannaHanna van Asma

Aandachtsgebieden: bekkenfysiotherapie bij kinderen, echografie, PTNS, training, MAPLe-specialist

Na mijn afstuderen aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding in Groningen ben ik me verder gaan verdiepen in het functioneren van spieren en herstel na schade. Na het behalen van mijn diploma fysiotherapie en sportfysiotherapie in Utrecht heb ik dertien jaar als sportfysiotherapeut gewerkt met volwassenen en kinderen. In deze periode kwam ik in aanraking met het begeleiden van groepen voor en na de bevalling en de problematiek die daarmee gepaard ging en ben ik me gaan interesseren in bekkenfysiotherapie. Na het behalen van mijn master bekkenfysiotherapie wilde ik niet alleen volwassenen met problemen in het bekken- en bekkenbodemgebied kunnen behandelen maar ook kinderen. Daarom heb ik ook de kinderbekkenfysiotherapie-opleiding gedaan. Mijn brede kennis van beweging en herstelvermogen van spieren ervaar ik als een enorme winst bij het diagnosticeren en behandelen van problemen in de lage rug, buik, bekken en bekkenbodem bij zowel volwassenen als kinderen.

mail: h.vanasma@bekken-bodem.nl

BIG registratienummer 99048828204


Nynke Braaksma

Aandachtsgebieden: seksuele klachten, behandeling bij stuitpijn, MAPLe-specialist

Na mijn afstuderen in 2011 aan de opleiding Fysiotherapie in Groningen ben ik in een particuliere praktijk komen te werken. Daar kwam ik er al snel achter dat ik me wilde specialiseren binnen de fysiotherapie.  Zodoende ben ik in 2012 gestart met de opleiding Bekkenfysiotherapie in Amersfoort. Tijdens de opleiding werd ik steeds enthousiaster voor het beroep als bekkenfysiotherapeut, het is een erg interessant gebied waar zoveel therapeutische mogelijkheden zijn. Tijdens mijn afstuderen in 2015 ben ik in het UMC Groningen gaan werken als algemeen- en bekkenfysiotherapeut. Inmiddels werk ik daar nu al een aantal jaar met veel plezier. Het multidisciplinair werken is iets wat me enorm aanspreekt en wat een prettige manier van mensen helpen is. Inmiddels ben ik naar Zwolle verhuisd en ben ik hier om me heen gaan kijken naar een werkplek dichter bij huis, ook omdat ik begin 2019 moeder ben geworden. Sinds juni 2019 werk ik twee dagen bij Bekken&Bodem in dit ontzettend fijne team. De combinatie met twee dagen UMC Groningen zie ik als een meerwaarde waarbij ik een grote diversiteit aan patiënten zie.

mail: n.braaksma@bekken-bodem.nl

BIG registratienummer 29914535204


Geschiedenis

groep

Karen en Emmy behoorden in 2005 tot de eerste groep van 76 gediplomeerde bekkenfysiotherapeuten. Bekken&Bodem Bekkenfysiotherapie is op 1 april 2011 opgericht na de masteropleiding van Karen en Emmy.
In september 2015 is Hanna tot onze maatschap toegetreden. Met ingang van juni 2019 werkt Nynke Braaksma bij ons.